/ - POLICíA NACIONAL
17/02/2022 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Шпанија: ФБИ и ДЕА због албанског кокаина ухапсили осам особа

Ухапшени су били дио једне од најважнијих организација за трговину дрогом у Европи, посвећене дистрибуцији албанског кокаина широм континента

Aгенти ФБИ и ДЕА (агенције за борбу против дроге) из САД стигли су у Шпанију да учествују у макро операцији против дроге коју координирају ЕУРОПОЛ и ЕУРОЈУСТ. Осам особа је ухапшено на Мајорци и Барселони, пишу шпански медији.

 Ухапшени су били дио једне од најважнијих организација за трговину дрогом у Европи, посвећене дистрибуцији албанског кокаина широм континента.

Овог уторка, рано ујутру, почела је "Казино операција" у Шпанији и још пет европских земаља: Белгији, Италији, Њемачкој, Хрватској и Великој Британији. Извршено је укупно 80 претреса кућа и предузећа и 45 ухапшених , уз ангажовање 600 полицајаца. 

На Мајорци је извршено 15 претреса у хотелима, ресторанима, вилама, становима и правним адресама. Осумњичени су кокаин увозили из Јужне Америке, уносећи га кроз разне европске луке и организујући накнадни транспорт авионима, чамцима, камионима и аутомобилима. На овај начин, притвореници су преузели цио ланац снабдјевања , од поријекла до крајњег одредишта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:19