Sudar vozova Grčka / - TWITTER/METAGRAVE
12/03/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Hiljade demonstranata u Atini zbog željezničke nesreće

Skupovi su uslijedili kao odgovor na pozive građanima od raznih organizacija, od sindikata do političkih grupa, da izađu na ulice

Hiljade demonstranata izašle su danas na nove proteste u Grčkoj zbog najsmrtonosnije željezničke nesreće koja se ikada dogodila u ovoj zemlji, pojačavajući pritisak na Vladu zbog tragedije.

Demonstranti su preplavili trg Sintagma ispred parlamenta u Atini, mašući transparentima na kojima je pisalo "Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti" i "Postaćemo glas svih mrtvih".

Pedeset sedam ljudi, od kojih su mnogi studenti, poginulo je kada su se 28. februara u centralnoj Grčkoj direktno sudarili putnički i teretni voz.

Četiri željeznička zvaničnika su optužena, ali je bijes javnosti usredsređen na dugotrajno loše upravljanje željezničkom mrežom, a zemlju je potresla serija ponekad nasilnih masovnih protesta.

Danas se oko 5.000 demonstranata okupilo ispred parlamenta u Atini, dok je sličan broj izašao na ulice Soluna, saopštila je policija, prenio je AFP.

-Postajemo očajni. Ne znate šta da kažete, šta da radite - sve što možete da uradite jeste da se pridružite protestu- izjavio je učesnik demonstracija Aleksandros /26/.

Skupovi su uslijedili kao odgovor na pozive građanima od raznih organizacija, od sindikata do političkih grupa, da izađu na ulice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:30