/ - POLICíA NACIONA
16/10/2021 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Једрилицом превозили 2.500 кг кокаина кроз невријеме

Одузето је 34.600 еура, пиштољ, мобилни телефони за комуникацију, мотоцикл и три врхунска возила великог капацитета, као и разна документација

Агенти Националне полиције Шпаније одузели су 2.500 килограма кокаина који је превозио пресретнута једрилицу према сјеверу Азорских острва.

- Комбинованим уређајем на мору и на копну ухапшена су два члана посаде брода, као и још три особе на подручју Малаге, укључујући и вођу групе. Агенти Националне полиције започели су истрагу крајем 2019. године, као резултат обавјештајног рада обављеног око лучке инфраструктуре, па су откривени појединци који су претходно истражени због њихове повезаности са поморским транспортом кокаина чамцима, углавном једрилицама- речено је из тамошње полиције.

image


 

- POLICíA NACIONA

На почетку операције, различити кварови на првобитно изабраном броду приморали су криминалну организацију да добије другу једрилицу која је била у оптималном статусу пловидбе за операцију коју су намјеравали извести. Развој истраге је указао на то да би у одређеном тренутку брод укрцао кокаин и започео повратно путовање како би увео робу на подручју Шпаније. 

image


 

- POLICíA NACIONA

- Са укрцавањем на једрилицу, дошло је до хапшења три члана организације, укључујући њеног шефа, као и претрес њихових домова у малагашким градовима Мијас и Фуенгирола. Одузето је 34.600 еура у готовини, пиштољ, мобилни телефони које су користили за комуникацију, мотоцикл и три врхунска возила великог капацитета, као и разна документација за проучавање и анализу. Кријумчарску организацију чинили су страни држављани, сви они који имају искуство везано за трговину дрогом. Они који су били под истрагом, а који нису били познати по било каквом легалном послу, развили су животни стандард који није у складу са њиховим приходима, баратајући великим количинама готовине и трошећи велике износе на активности у слободно вријеме, путовања и смјештај- истакли су из шпанске полиције.

image
- POLICíA NACIONA

Организација је имала искусне појединце за пловидбу.

- Као и у другим истрагама, било је могуће провјерити како је организација користила и искористила рекреацијски поморски промет између Европе и карипских острва, у чијој сјени су стручњаци за навигацију покушали искористити изузетно опасне временске услове како би покушали избјећи акција снага безбједности- искали су из тамошње полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:58