/ - FOTO YOUTUBE
26/11/2023 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kriminalna organizacija prokrijumčarila hašiš u Francusku i preradila oružje

Osim toga, pronađene su dvije zatvorene plantaže kanabisa i 1.000 kilograma hašiša

Španska nacionalna policija i Francuska agencija za borbu protiv droga (OFAST) uhapsile su osam osumnjičenih, troje u Španiji i pet u Francuskoj, za koje se vjeruje da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja je uključena u šverc hašiša u Francusku i konverziju oružja.

- Radionica za preradu oružja i dvije zatvorene plantaže kanabisa su demontirane u odvojenim racijama. Zaplijenjeno je i 34 kilograma heroina, 1.080 kilograma hašiša, osam komada vatrenog oružja i dijelova vatrenog oružja. Drogu je snabdjevao porodični klan u provinciji Toledo (centralna Španija), koji je takođe manipulisao simuliranim ili praznim oružjem kako bi ga učinio pogodnim za bojnu vatru- piše Crimesite.

Istraga je započela prošlog aprila kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske ambasade u Madridu, preko Francuske agencije za borbu protiv droga (OFAST), obavijestilo špansku nacionalnu policiju o postojanju kriminalne grupe, uglavnom sa sjedištem u francuskom gradu Orleansu. Ova grupa bi snabdijevala drogom preko španskih mreža.

Policija je saznala da su neki osumnjičeni otputovali u grad Yuncos u Toledu da pokupe pošiljku hašiša koja će kasnije biti distribuirana u Francuskoj.

Nakon što su osumnjičeni pokupili drogu, njihovo vozilo je presretnuto u francuskom gradu Perpignan, što je rezultiralo hapšenjem četvorice osumnjičenih i zapljenom 80 kilograma hašiša. Potom je u Francuskoj izvršeno nekoliko pretresa kuća, što je rezultiralo hapšenjem glavnog osumnjičenog za transport i zaplenom 36 kilograma heroina.

- Kriminalistička istraga u Španiji pokazala bi da je drogu snabdijevao porodični klan sa sedištem u opštini Junkos (Toledo), gdje su imali bazu u kući na periferiji grada. Trojica osumnjičenih uhapšena su tokom racije u kući. Osim toga, pronađene su dvije zatvorene plantaže kanabisa i 1.000 kilograma hašiša. U kući se nalazila i radionica za proizvodnju i modifikaciju dijelova vatrenog oružja, koje je vođa porodičnog klana koristio za preradu nekorišćenog, simuliranog ili praznog oružja- navodi pomenuti portal.

U kući je pronađeno i osam komada vatrenog oružja (originalnog i modifikovanog), kao i veći broj eksploziva i airsoft oružja, te brojni dijelovi vatrenog oružja i municija različitog kalibra. Prilikom pretresa oduzeto je gotovo 30.000 eura u gotovini i pronađen je kombi koji je zaveden kao ukraden.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:32