foto: Skrinšot / - FOTO: SKRINšOT
15/09/2022 u 16:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lukašenko cijepa drva i poručuje: Spriječimo da Evropa umre od hladnoće

Video-snimak Lukašenka sa pomenutom izjavom pojavio se danas na Telegramu na kanalu bliskom pres-službi bjeloruskog lidera

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko obećao je u danas objavljenom video-snimku da će podijeliti drva za ogrijev sa Evropom.

On bi to učinio kako bi, kako je rekao, Evropi pomogao da izdrži predstojeću tešku zimu.

Video-snimak Lukašenka sa pomenutom izjavom pojavio se danas na Telegramu na kanalu bliskom pres-službi bjeloruskog lidera.

Na video- snimku Lukašenko je, sa sekirom u ruci, prionuo na cjepanje drva u dvorištu seoskog imanja sa biznismenom Sergejom Teterinom.

- Hajde, drugar! Spriječi da Evropa umre od hladnoće. Pomozimo našoj braći, oni će nam možda pružiti ruku i pomoći zauzvrat jednog dana", poručio je Lukašenko u snimku.

Lukašenko je rekao da bi volio da pomoć u vidu ogreva bude dostupna običnim evropskim domaćinstvima, prije svega.

- Trebalo bi razmisliti kako da ovo ogrjevno drvo učinimo dostupnim seljaku i tamošnjim porodicama koje pripadaju radničkoj klasi, a ne velikim biznis tajkunima, kaže beloruski predsjednik.

- Takođe, ključno je obezbediti da poljskom (predsjedniku Andžeju) Dudi i (premijeru Mateušu) Moravjeckom bude toplo. Oni su naše komšije, zar ne? Možda će se pribrati, poručuje Lukašenko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:58