foto youtube / - FOTO YOUTUBE
18/02/2022 u 22:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Најмање три жртве олује у Британији

Олуја Јунис са Атлантика погодила је данас Енглеску и Велс, а вјетар је дувао 196 километара на сат, због чега је раније издато црвено упозорење британске метеоролошке службе

Због разорне олује најмање три особе погинуле су у Британији, десетине хиљада људи остало је без струје, оштећен је кров познате лондонске арене О2 и отказане су стотине летова.

Олуја Јунис са Атлантика погодила је данас Енглеску и Велс, а вјетар је дувао 196 километара на сат, због чега је раније издато црвено упозорење британске метеоролошке службе.

Медији преносе да је једна женска особа погинула у Лондону када се на аутомобил којим је путовала срушило дрво, а у Ливерпулу је мушкарац у возилу подлегао повредама од дјелова рушевина које су летеле.

Још један мушкарац погинуо је када је његово возило налетјело на срушено дрво у јужној енглеској области Хемпшир. Више од 100 хиљада људи погођено је нестанком струје, пошто је јак ветар рушио дрвеће које је прекинуло електричне водове.

Снажни вјетар кидао је кровне панеле и плоче са лондонске арене О2, а надлежни су упозорили да дјелови који лете около представљају опасност по безбједност људи.

Стотине летова, возова и трајеката отказано је због изразито јаких ветрова који су погодили Британију мање од 48 сати после олује Дадли, у којој је страдало пет особа.

Стручњаци компаније PwC саопштили су да се процењује да ће олуја Јунис вјероватно изазвати губитке у британском сектору осигурања од 200 до 350 милиона фунти, због имовинске штете, прекида пословања и путовања.

- Као и код олује Дадли, губици осигурања ће се углавном односити на штете на кућама, привредним објектима и возилима од пада дрвећа и дјелова рушевина- рекао је генерални директор осигурања у британском PwC Мохамед Кан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

07. maj 2024 17:38