/ Policía Nacional
02/10/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пали чланови "Пинк Пантера": Хрват и Француз оптужени за крађу драгуља вриједности 716.400 еура

Пинк Пантери су банда специјализована за вршење насилних пљачки у златарама, саопштено је из шпанске полиције

Национална полиција Шпаније ухапсила је у Барселони двојицу бјегунаца за којима се трага у Француској и Њемачкој. Како је саопштено из тамошње полиције, првог ухапшеника, хрватског држављанина, њемачке власти су тражиле због извршења три насилне пљачке у драгуљарницама, као члана међународне криминалне банде познате као Пинк Пантер.

-  Друго, француски судови су издали налог за хапшење једног од њених држављана, који је побјегао из затвора током одсуства из затвора, док је служио казну због кривичног дела отмице. Пинк Пантери су банда специјализована за вршење насилних пљачки у златарама, које карактерише њихов модус операнди заснован на исцрпном планирању и снази са којом врше пљачке. У ствари, пљачке им се приписују у земљама на свим континентима- речено је из тамошње полиције.

image
Policía Nacional

Догађаји због којих је био траже бјегунац догодили су се у три њемачка града између 2015. и 2016. године, када је учествовао у три пљачке са насиљем извршеним у златарама.

- У овим пљачкама украдени су драгуљи укупне вриједности 715.000 еура и 1.400 еура у готовини, а притвореницима се приписују кривична дјела пљачке са насиљем, повредама и илегалним посједовањем ратног оружја. Паралелно са овом истрагом, шпанске власти су добиле упозорење из Француске у којем се наводи да се француски бјегунац преселио у Каталонију искористивши дозволу за затвор, прекршивши казну коју је служио у затвору. Због ове чињенице, пријети му додатна казна од 3 године затвора- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 08:34