/ - фото ЕУРОПОЛ
18/02/2022 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте акцију Еуропола: Османи ухапшени окружени луксузом

Новац зарађен криминалом наводно одавно улажу у некретнине и коцкарнице, а у албанским медијима представљени су као моћни бизнисмени

Албанац са Косова и Метохије Башким Османи, који је у јавности познат као један од вођа криминалне групе која се бави продајом дроге и прањем новца, ухапшен је у акцији Европола у Хрватској. ЕУРОПОЛ је објавио снимак акције, а може се видјети вила са базеном, новац, сатови... Портал Дан је синоћ објавио информацију о акцији ЕУРОПОЛА.

Браћа Ћазим (надимак Феликс), Бурим, Беким и Башким Османи нашли су се под истрагом Еуропола у операцији "Црни орао". Како се наводи у медијима, познато је да већ годинама живе у Њемачкој, одакле су послове проширили на Шпанију, Белгију, Холандију и друге европске земље.

(ФОТО): Ухапшен Башким Османи, означен као мафијашки бос: У акцији учествовало 600 агената ЕУРОПОЛА

Новац зарађен криминалом наводно одавно улажу у некретнине и коцкарнице, а у албанским медијима представљени су као моћни бизнисмени.

(ВИДЕО) Шпанија: ФБИ и ДЕА због албанског кокаина ухапсили осам особа

Европски медији браћу Османи означавају као важан клан, који пребацује кокаин из Латинске Америке, и даље га дистрибуира широм Европе. Белгијски медији известили су да је у операцији хапшења Башкима Османија учествовало 600 полицајаца из седам европских земаља.

За педесетогодишњег Башкима Османија наводи се да је мафијашки бос који је заједно са једним од браће 2008. године већосуђен на четири године затвора због привредног криминала. Према писању шпанских медија, Османи често борави на Мајорци, гдје су ухапшени и његова жена и отац. По најавама, он ће за неколико дана бити изручен Шпанији.

Његово хапшење било је један од главних приоритета агената Еуропола. Према детаљима из истраге, мрежа клана Османи бави се шверцом великих количина кокаина у Европу из Јужне Америке преко разних европских лука. Откривено је више од 30 милиона еура "опраног" новца, као и некретнине на Мајорци, 86 уљаних слика у вредности од пет милиона еура, седам луксузних аутомобила, 16 луксузних сатова, 203.000 еура у готовини, и 40.000 у криптовалутама.

Италијански медији преносе да је једна од главних фигура организације, коју предводе браћа Османи, и Артур Шеху из Валоне, који посједује имања на албанској обали. Ова заједничка операција европских полиција резултат је сложене међународне истраге у којој су учествовали Истражно одељење за борбу против мафије (ДЕА) и полицијске снаге Белгије, Шпаније, Немачке, Холандије, Хрватске и Уједињеног Краљевства, у сарадњи са Службом за међународну полицијску сарадњу.

ЕУРПОЛ О АКЦИЈИ:

-Међународна операција у којој су учествовали правосудни органи и органи за спровођење закона у осам земаља резултирала је укидањем једне од најактивнијих европских мрежа за трговину кокаином у Европи које говоре албански. Евроџаст и Европол подржали су  низ акција спроведених у Белгији и Шпанији, током којих је претресено преко 80 мjеста и ухапшено 45 осумњичених. Осумњичени су наводно увозили кокаин из Латинске Америке у разне европске луке, организујући транспорт авионима, пловилима, аутомобилима и камионима и водећи трговину на велико. Шпанија и друге земље чланице ЕУ коришћене су за прање поступака њихове трговине-наводе у саопштењу ЕУРОПОЛА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:13