/ Policía Nacional
09/11/2021 u 23:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Преварили 200 људи за милион и по еура

Када су жртве започеле куповину производа, њихови контакт и банковни подаци били су у посједу криминалне организације

Национална полиција Шпаније разбила је криминалну организацију која се, како се сумња, бавила преварама путем интернета. Када су жртве започеле наводну куповину производа, њихови контакт и банковни подаци били су у посједу криминалне организације.

- Четрдесет пет особа умијешаних у Шпанију ухапшено је у операцији због преваре више од двије стотине људи, остваривши профит од скоро милион и по еура. Лидери организације дјеловали су из Бенина преко људи који су се понашали као помоћници, чак су им пријетили смрћу. Међу ухапшенима су кључни чланови који су радили као директни регрути у Шпанији. Криминалне активности су вршили у разним европским земљама, углавном у Шпанији, Њемачкој, Аустрији, Француској и Пољској...- речено је из тамошње полиције.

Чланови организације креирали су лажне веб портале на којима су нудили компјутерске, електронске и телефонске производе по нижој цијени од тржишне, с тим што је плаћање требало извршити банковним трансфером на рачуне особа које су се понашале као 'мазге'. Укупно је откривено и затворено 20 лажних веб страница- истакли су они.

Преваранти су ступили у контакт са жртвама и обавијестили их да морају отворити неколико банковних рачуна, затражити кредитне картице и послати их редовном поштом у различите поштанске сандучиће у Републици Бенин, како би добили поврат новца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:35