/ POLICíA NACIONAL
18/09/2021 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Разбијена криминална група: Кријумчарили мигранте за 30.000 еура

Мигранти су снимали видео записе свог путовања и објављивали их на друштвеним мрежама, саопштила је шпанска полиција

Агенти Националне полиције Шпаније ухапсили су човјека који је наводно умијешан у кријумчарење миграната из Марока на Канарска острва. Криминална мрежа имала је различите подружнице у Мароку, Шпанији и Италији за вршење трансфера имиграната. Ухапшен је марокански држављанин.

Како је саопштила шпанска полиција, мигранти су вођи организације са сједиштем у Мароку платили износ од 1.500 еура да заузму једно од мјеста на бродовима који су кренули од Dakhle до њиховог одредишта на Канарским острвима. Плаћање је укључивало његов трансфер са острва на полуострво авионом до Севиље.

- Мигранти су снимали видео записе свог путовања и објављивали их на друштвеним мрежама, снимке које је криминална мрежа користила за своју промоцију. Путовања су обављена без минималних мјера безбједности, попут прслука за спасавање, а нису им обезбједили ни храну. Осим тога, чамци су носили и бурад бензина који би у комбинацији са овом супстанцом са морском водом могао изазвати озбиљне опекотине код миграната- појашњено је из полиције.

Бенефиције које је мрежа остварила износиле су око 30.000 еура. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:27