Реџеп Тајип Ердоган / - (Фото: PREDSEDNIK.RS)
04/11/2021 u 18:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Шта се дешава са Ердоганом: Појавили се снимци на којима једва хода

Твитови су услиједили након све чешћих спекулација о Ердогановом здрављу праћених снимцима на којима се види како се турски предсједник нестабилно и тешко креће

Турске власти покренуле су правни поступак против 30 особа због тога што су на Тwиттер-у објавили низ постова у којима тврде да је предсједник Реџеп Тајип Ердоган умро. У саопштењу полиције каже се да су осумњичени под истрагом због објава са хаштагом “олмус”, што у грубом преводу са турског значи “мртав је”. Истовремено, друштвеним мрежама круже снимци на којима се види како Ердоган тешко хода, а неки тврди да има и озбиљнијих здравствених проблема, преноси Нова С.

Особе против којих се води поступак због спорног хаштега могле би да буду оптужене због наводног ширења „дезинформација и манипулативног садржаја“, као и вријеђање Ердогана, преноси АП.

Твитови су услиједили након све чешћих спекулација о Ердогановом здрављу праћених снимцима на којима се види како се турски предсједник нестабилно и тешко креће.

На најновијем снимку чини се да се Ердоган мучи да хода док излази из сале. На друштвеним мрежама су истицали да турски предсједник не изгледа добро, а неки су тражили његову оставку.

Ове године се појавио низ снимака на којима се види Ердоган који не изгледа баш најбоље. На једном снимку из фебруара је приказано како му треба помоћ супруге док је силазио низ степенице.

Други видео из августа показује Ердогана који се мучи да хода у маузолеју оснивача Турске Мустафе Кемала Ататурка.

О Ердогановом здрављу круже бројне гласине. Неки извјештаји кажу да заборавља ствари и да се жалио на проблеме са дисањем, да се осјећао изгубљено и да је повраћао. Према тој тврдњи, Ердоган наводно сада око себе има више љекара него свог особља и да је смањио сусрете са новинарима. Прије јавних догађаја наводно узима љекове против болова.

Са друге стране влада у Анкари објављује снимке на којима се види како је Ердоган доброг здравља, да нормално хода, чак и да игра кошарку са министрима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:59