/ ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА
19/04/2022 u 23:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ухапшена посада брода: Шверцовали 270 кг кокаин хидрохлорида

Пронађено је 275 пакета кокаин хидрохлорида, а петорица мушкараца, који су чинили посаду, су ухапшени

Агенти Цивилне гарде, у заједничкој операцији са Националном полицијом и маринском пјешадијом морнарице Гвинеје Конакри, заплијенили су 270 килограма кокаин хидрохлорида у чамцу који се налазио у Атлантском океану, 80 миља западно од Гвинеје Конакри. Пет чланова посаде, који су имали досије трговине дрогом, ухапшено је.

- Истраге су почеле када су агенти сазнали да би брод могао да превози значајну количину кокаин хидрохлорида. Тада су покренути одговарајући кораци како код Националног вишег суда тако и код ЦИТЦО-а како би се мобилисала одговарајућа поморска средства. Пловило, које је пристало у луци Сеута, а које је кренуло на југ, било је у контакту са другим људима који су били у Турској, због чега је од Тужилаштва за борбу против дроге затражено да поднесе жалбу за овлашћивање брода, укрцавање- наводе из шпанске полиције.

Као резултат обавјештајних података турских власти, аташеа турске амбасаде у Шпанији и британског НЦА, било је могуће открити подручје гдје се чамац налазио, у близини обале Конакрија. 

- Морнарица Гвинеје Конакри, која је лоцирала брод на око 80 миља од главног града земље, прегледала јепловило јер је постојала сумња да би могао да превози кријумчарење. Пронађено је 275 пакета кокаин хидрохлорида, а петорица грађана који су чинили посаду су ухапшени- наводе из тамошње полиције.

Друга пловидба, која је трајала још 24 сата, завршена је у луци Конакри, гдје је капетан патролног чамца морнарице ставио на располагање Жандармерији земље петорицу приведених, чамац и 275 пакета кокаина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:00