/ FOTO: CRIMESITE
24/01/2023 u 02:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Uhapšeno petnaest osoba: Brodom švercovali 4,5 tone kokaina

Otkriveno je da teretni brod nosi 200 tona kafe kao legalni teret, što je znatno ispod stvarne nosivosti broda

U zajedničkoj operaciji sa Civilnom gradom Španije i Odjeljenjem za carine Poreske i carinske uprave, španska nacionalna policija presrela je teretni brod sa više od 4.500 kilograma kokaina.

-  Brod je presretnut 80 milja (oko 130 kilometara) istočno od Kanarskih ostrva. Petnaest članova posade broda, dva Albanca i trinaest Pakistanaca, uhapšeno je. Operacija je nastala kroz međunarodnu saradnju različitih istražnih službi, koje su identifikovale moguću povezanost broda osumnjičenog za šverc droge iz Južne Amerike- piše Crimesite.

Carinski specijalci su se ukrcali na brod. To je bila složena operacija s obzirom na nemirno more i veličinu teretnog broda. Kada se ukrcao, otkriveno je da teretni brod nosi 200 tona kafe kao legalni teret, što je znatno ispod stvarne nosivosti broda.

- Nakon toga, inspekcijom zajedničkih prostorija teretnjaka otkriven je nepoznat broj bala koje se obično koriste za šverc kokaina. Na brodu je pronađeno ukupno 4.500 kilograma kokaina. Petnaest članova posade broda je uhapšeno. Riječ je o dvojici Albanaca i trinaest Pakistanaca. Prebačeni su u luku Santa Kruz de Tenerife- piše navedeni portal.

Droga i brod su zaplijenjeni. Kokain je bio namijenjen evropskom tržištu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:10