/ - FOTO YOUTUBE
07/05/2023 u 12:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zbog dvije tone kokaina uhapšeno osam osoba

Istrage su započele u ljeto 2022. godine kada su službenici nacionalne policije i porezne uprave podijelili informacije o organizaciji koja planira uvesti veliku pošiljku kokaina preko luke Vigo

Španska nacionalna policija je zaplijenila dvije tone kokaina od kriminalne organizacije koja je djelovala iz Južne Amerike preko luke Vigo, na sjeverozapadu Španije. Grupa je htela da preveze kokain na špansku južnu obalu Kosta del Sol.

Uhapšeno je osam osumnjičenih, od kojih četiri u gradu Vigo. Osam racija obavljeno je u provinciji Malaga, gdje su uhapšena ostala četvorica osumnjičenih. Zaplijenjeno je ukupno 58.000 eura u gotovini, piše Crimesite.

Istrage su započele u ljeto 2022. godine kada su službenici nacionalne policije i porezne uprave podijelili informacije o organizaciji koja planira uvesti veliku pošiljku kokaina preko luke Vigo. To bi bila organizacija vrlo aktivna u luci Algeciras, koju bi vodio ozloglašeni trgovac drogom u Campo de Gibraltaru, koji je sada planirao koristiti novu liniju droge kroz luku Vigo. Grupa bi koristila trgovačke puteve za svježe voće iz Južne Amerike.

Tokom istrage istražnih organa presretnute su dvije velike pošiljke kokaina koje se mogu dovesti u vezu sa kriminalnom organizacijom. Prva zapljena 1,3 tone kokaina dogodila se 4. marta u luci Kartahena (Kolumbija). Druga serija od 650 kilograma koksa presretnuta je 25. aprila po dolasku kontejnera u luku Vigo. Kokain je imao nivo čistoće od 90 odsto. U oba slučaja, droga je bila sakrivena u dvije banane palete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 23:26