/ Policía Nacional
20/08/2021 u 20:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Жена ухапшена због рударења криптовалутама: Пронађено 111 процесора

Како је саопштила шпанскаполиција, жена је идентификована као наводно одговорна за кривично дјело преваре електричне енергије

Агенти Националне полиције Шпаније разбили су "фарму" криптовалута која се налазила у колиби у општини Јелес у Толеду. Како је саопштила тамошња полиција, жена је идентификована као наводно одговорна за кривично дјело преваре електричне енергије јер би, да би одржала инсталацију, остварила електричну везу са великом илегалном потрошњом. 

- У руднику су полицајци лоцирали више од 100 процесора и софистицирану опрему за хлађење и извлачење дима. Истрага је започела откривањем велике потрошње електричне енергије и веће топлотне емисије из куће него што би одговарало породичној кући. У потрази за имовином, агенти су пронашли фарму криптовалута- преносе шпански медији.

У овој врсти инсталације, исплативост је подложна коришћењу снижених цијена електричне енергије. 

- Из тог разлога, осумњичена жена је користила илегално прикључење на нисконапонску дистрибутивну мрежу путем трофазног електричног прикључка са великом илегалном потрошњом. Рудник је имао 111 процесора и софистициране системе за климатизацију како би се спријечило повећање температуре- навела је полиција.

Како су појаснили, будући да се повремено ти новчићи користе као редовно средство плаћања у недозвољеним активностима повезаним са технолошким криминалом и прањем новца, истрага остаје отворена за потпуно разјашњење чињеница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:54