foto: Ilustracija / - FOTO: ILUSTRACIJA
26/05/2022 u 23:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више од 3.000 тона Киндер производа повучено је с тржишта због салмонеле

Утврђено је да чоколадни производи произведени у фабрици у Арлону, на југоистоку Белгије, садрже салмонелу, што је резултирало десецима случајева у неколико европских земаља

Више од 3.000 тона Киндер производа повучено је с тржишта због страха од салмонеле, рекао је званичник компаније за француске новине Ле Парисиен у четвртак. Овај потез оштетиће компанију за неколико десетина милиона еура.

Челник Ферреро Францеа Ницолас Неyков рекао је да је загађеност дошла “из филтера смјештеног у посуди за маслац”, у фабрици у Арлону у Белгији. Рекао је да су заразу могли узроковати људи или сирови материјал.

Утврђено је да чоколадни производи произведени у фабрици у Арлону, на југоистоку Белгије, садрже салмонелу, што је резултирало десецима случајева у неколико европских земаља.

Белгијске здравствене власти наредиле су почетком априла италијанској групи Ферреро да обустави производњу у својој фабрици у Белгији, након истраге о десетини случајева салмонеле повезаних са Киндер чоколадама.

Ферреро, који је повукао неколико серија Киндер Сурприсе чоколадних јаја и других производа с полица у Шпанији, Британији, Ирској и Сједињеним Државама, рекао је да су повучени и други Киндер производи произведени у Арлону.

фабрика у Арлону чинила је око седам одсто укупне свјетске количине Киндер производа.

Затварање фабрике и здравствени проблеми били су ударци за италијанског сластичарског дива Феррера, који су дошли у вријеме ускршњих благдана када су Киндер чоколаде тражене у супермаркетима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:22