Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
17/01/2023 u 17:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić kritikuje Vagner: Zašto pozivate Srbe da se bore?

Srpski ministar odbrane Miloš Vučević upozorio je Srbe da se ne uključuju u ruske jedinice te je takvima zaprijetio "pravnim posljedicama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je ruske reklame kojima se Srbi pozivaju da se bore u ratu u Ukrajini u redovima plaćenika ruske paravojne grupe Vagner.

Poziv Rusije Srbima za prijem u vojsku uzburkao internet, Vučić najavio odgovor

Naime, na ruskim web stranicama i društvenim mrežama pojavile su se reklame kojima se srpski dobrovoljci pozivaju na učestvovanjeje u ruskoj invaziji na Ukrajinu, javlja Sky News, prenosi Index.hr.

Zakon u Srbiji, naime, zabranjuje srpskim državljanima učestvovanje u sukobima u inostranstvu, a nekoliko ljudi je već osuđeno za to kazneno djelo.

-Zašto vi iz Vagnera pozivate bilo koga iz Srbije kad znate da je to protiv naših propisa?-zapitao se Vučić u emisiji na Happy TV.

Danas je, podsjetimo, ruska prorežimska novinska agencija RIA objavila snimak dva maskirana muškarca za koje tvrdi da se radi o srpskim dobrovoljcima koji prolaze obuku u okupiranom dijelu ukrajinske regije Zaporožje.

Vučić je ranije negirao da je grupa Vagner prisutna u Srbiji. Srpski ministar odbrane Miloš Vučević upozorio je Srbe da se ne uključuju u ruske jedinice te je takvima zaprijetio "pravnim posljedicama".

Srbija je na međunarodnom polju osudila rusku invaziju Ukrajine, ali zasad nije uvela nikakve sankcije Moskvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:20