Александар Вулин / -нет
23/06/2022 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: EU prestala da se pretvara da za sve važe ista pravila

Ukrajina je postala kandidat za članstvo uprkos neispunjavanju standarda koji se tako pažljivo primenjuju na balkanske zemlje, naveo je Vulin

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je večeras da je Evropska unija(EU) prestala da se pretvara da postoje ista pravila za sve zemlje koje žele prijem u ovu organizacijuju. 

„Evropska unija riješila je da prestane da se pretvara da postoje ista pravila za sve koji žele prijem u ovu organizaciju. Ukrajina je postala kandidat za članstvo uprkos neispunjavanju standarda koji se tako pažljivo primenjuju na balkanske zemlje", naveo je Vulin u prvoj reakciji na odluku Brisela da dodjeli status kandidata Ukrajini i Moldaviji.

Ministar je ukazao da je Ukrajina "preskočila nekoliko decenija pritisaka, ucjena i birokratije, a nije morala da se muči sa borbom protiv korupcije, ispunjavanjem kriterijuma u oblasti pravosuđa ili ekonomskim reformama, a o saradnji sa sudovima koji utvrđuju ratne zločine ne treba ni govoriti".

Ukrajini poželio svaku sreću, a Sjevernoj Makedoniji i Albaniji da ne moraju da zarate ni sa kim kako bi otpočele pregovore za prijem u Evropsku uniju.

"Ako bi uslov da Srbija brže napreduje ka EU bio da zarati sa nekim, onda neka hvala, nije toga vrijedno", poručio je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:47