/ youtube ilustracija
16/11/2021 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За 48 сати умрло десет миграната на путу до Канарских острва

Остали преживјели су враћени у луку на југу Канарских острва, Аргвинегвин

Шпански спасиоци саопштили су да је десет миграната умрло у покушају да се домогну Канарских острва, у Алтантском океану. Спасиоци су навели да су пронашли чамац који је плутао у мору на око 200 километара од Канарских острва и спасили 40 људи, али су нашли и два беживотна тијела, пренио је АП.

Вјерује се да је чамац кренуо из града Дахле у Африци, а шпански спасилачки авион примијетио је пловило како плута у Атланском океану.

Најмање пет особа је морало да буде евакуисано хеликоптером и пребачено у болницу у Гран Канарију како би добили хитну медицинску помоћ. Остали преживјели су враћени у луку на југу Канарских острва, Аргвинегвин.

Извјештаји о двоје преминулих дошли су дан након што је осам људи умрло на другом мигрантском чамцу који је ишао ка шпанском архипелагу. Шпанска поморска спасилачка служба објавила је да је спасила више од 100 људи из чамаца за кријумчарење, као и да су они доведени на Канарска острва у претходна два дана.

Ове године, до данас, више од 17 хиљада миграната и избјеглица је дошло до Канарских острва бродом, што је повећање од 24 одсто у поређењу са истим периодом прошле године.

Око 900 миграната је умрло или се воде као нестали, на рути од западне Африке до Канарских острва, према подацима агенције Уједињених нација за миграције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:32