/ - FOTO: EPA-EFE/VASSIL DONEV
23/11/2021 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Заев: Међу погинулима у несрећи у Бугарској има и грађана Србије

Као могуће узроке несреће аутобуса директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је "грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност" возила

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев изјавио је да међу жртвама трагичне несреће северномакедноског аутобуса у Бугарској, има и грађана Србије.

-У контакту сам са премијером (Бугарске) Стефаном Јаневом... Највећи број жртава су грађани Сјеверне Македније, али има и држављана Србије- рекао је Заев, преноси МИА.

(ВИДЕО) Бугарска: Запалио са аутобус из Сјеверне Македоније, 46 жртава

Он је додао да је имао прилике да разговара с једним од преживјелих који ми је рекао да се чула страшна експлозија, преносе Новости.

-Успјели су да сломе један прозор и спасу неколико људи. Нажалост, други нису успјели. Ради се о страшној трагедији јер највећи број страдалих су млади људи: 12-оро дјеце млађе од 18 година, а други су од 20-30 година-рекао је Заев.

МИА преноси да је аутобус припадао агенцији "Беса транс" и да прије превозио путнике са екскурзије у Истанбулу.

Као могуће узроке несреће аутобуса директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је "грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност" возила.

Бугарских министар унутрашњих послова Бојко Рашков је рекао да је заштитна ограда аутопута пробијена и да је пожар у аутобусу можда избио као последица варничења у контакту возила са оградом, прењели су локални медији.

Најмање 46 људи је погинуло међу њима 12 малољетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Несрећу је преживјело седморо путника који су збринути у болници у Софији и сада се налазе у стабилном стању, изјавио је један званичник службе хитне помоћи.

(Kurir.rs/Novosti)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:28