Марија Захарова / - РТРС
21/06/2021 u 21:49 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова: У ЕУ су нешто помијешали, нисмо у Средњем вијеку

Навела је да је то средњевековни приступ када једна земља сматра да све остале треба да се понашају као вазали

Стратегија Европске уније према Русији, заснована на три принципа „супротстављање, обуздавање и сарадња“ одраз је логике из Средњег вијека, а не приступ 21. вијека, оцијенила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Он је за ТВ Русија 1 рекла да не зна са ким је високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Жосепу Борељу усјпело супротстављање, обуздавање и сарадња.

-Уопште, чини ми се да је то нешто из области медицине, јер је према сваком нормалном човеку, нормалној земљи такав приступ неумјесан… Уопште није приступ за 21. вијек-рекла је Захарова, преноси Спутњик.

Навела је да је то средњевековни приступ када једна земља сматра да све остале треба да се понашају као вазали.

-То је програм за вазалне државе. Нешто су, сигурно, помијешали- додала је Захарова.

Поводом негативних коментара америчких експерата о недавном самиту лидера Русије и Америке, Захарова каже да се ради о „бесмислицама“ и „класичној америчкој пропаганди“.

-Замислите, колико ће само тих америчких беспосличара остати без посла, без финансирања, ако не буде санкција и нормализују се билатерални односи - рекла је и додала да такви коментари немају везе са стварношћу.

Захарова је оцијенила да су америчко-руски или руско-амерички односи захваљујуцји Вашингтону доспјели у ћорсокак.

-И двојица лидера су то констатовала прије самита. И идентично су оцијенили то што се догодило. Зашто се то опет гура у први план већ сам објаснила: јер иза тога су фондови, новац, грантови. Они тако зарађују-закључила је Захарова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:10