Marija Zaharova / - MARIJA ZAHAROVA
01/04/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Zelenski 1. april obilježava progonom pravoslavaca

Prema njenim riječima, ranije se Prvi april u Ukrajini obilježavao „odeskim humorom“, a sada hapšenjima predstavnika Ukrajinske pravoslavne crkve

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova čestitala je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom „profesionalni praznik“ i rekla da se sada 1. april u njegovoj zemlji obeležava progonom pravoslavaca.

Prema njenim riječima, ranije se Prvi april u Ukrajini obilježavao „odeskim humorom“, a sada hapšenjima predstavnika Ukrajinske pravoslavne crkve i progonom vjernika.

- Zelenski na svom profesionalnom prazniku - objavila je Zaharova objavu objavljenu na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova Rusije .

Ranije se saznalo da je mitropolit Pavle optužen za sumnju po dva člana Krivičnog zakonika Ukrajine: „Podsticanje međureligijske mržnje“ i „opravdanje oružane agresije Ruske Federacije “.

Ukrajinska pravoslavna crkva saopštila je da je to zbog izjava mitropolita u vezi sa raskolničkom pravoslavnom crkvom Ukrajine i Carigradskom patrijaršijom i zbog nespremnosti da napusti Kijevo-pečersku lavru, prenijela je Gazeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 07:48