/ ЗАПЛИЈЕЊЕНИ КОКАИН - ТВИТЕР
09/02/2022 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заказана обдукција морнара из Србије: Преклан на броду пуном кокаина, саслушаће 20 свједока

На половилу је био 21 члан посаде. Свих двадесеторо ће бити саслушани у италијанском тужилаштву. Саслушаваће се и на околности смрти Србина, али мораће да одговарају и на питања о коакину

Италијански медији наводе да је заказана обдукција Драгана Панића (51) из Омољице код Панчева, који је у понедељак пронађен мртав на броду МСЦ Аделаиде у луци Пра у Ђенови, а на ком је претходно заплењено 450 килограма кокаина, преноси Kurir.rs.

Познат идентитет Србина (51) прекланог на броду пуном кокаина

- Обдукција би требало да се обави до крја данашњег дана. Она ће отконити све сумње о томе како је Панић умро. Недвосмислено ће се утврдити да ли је сам себи пререзао гркљан или је убијен - наводе италијански медији и додају да је заказано и саслушање свих људи који су били на броду.

- На половилу је био 21 члан посаде. Свих двадесеторо ће бити саслушани у италијанском тужилаштву. Саслушаваће се и на околности смрти Србина, али мораће да одговарају и на питања о коакину - каже извор.

Подсјетимо, на теретњаку који је у ноћи између недеље и понедељка, из Бразила дошао у италијанску луку у Ђенови, било је сакривено 450 килограма кокаина високе чистоће. Истражитељи су надгледали брод због сумњивог товара, а поред наркотика пронашли су и леш морнара.

- Србин је нађен са дубоком раном на грлу, нанетом оштрим предметом, за који се сумња да је жилет. Тај желет није нађен поред тијела, а обдукција ће показати да ли је он сам себи пререзао гркљан или је убијен - пишу тамошњи медији.

Колеге нашег држављанина рекли су да је он витлао ножем по палуби и да се убио.

- Међутим и даље остаје непознаница како је могуће да је себи пререзао гркљан, потом крвљу исписао поруку супрузи, бацио жилет, а потом умро. Такође, истражитељи не узимају здраво за готово речи морнара да је Драган виђен са сечивом. Све недоумице решиће обдукција, али и даља истрага - наводе извори и додају да се још не зна да ли је покојни Србин на било који начин био повезан са шверцом кокаина из Беразила.

Породица и пријатељи покојног Панића тврде да он сигурно нема везе с дрогом, те да је поштен и добар човјек. Такође, они су убеђени да је Драган убијен, а плаше се да се прича о самоубиству намјерно пласира.

- Читали смо чланке у италијанским медијима, тамо пише да се он убио, што нам се никако не уклапа, јер је Драган није био такав човјек - рекао је за Курир један пријатељ породице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 09:01