Ilustracija / Unsplash
30/11/2023 u 23:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog 130 eura: Državljanin BiH optužen za brutalni pokušaj ubistva starice

On je žrtvu poznavao jer je njegova bivša žena radila kao kućna pomoćnica kod ove starije Njemice

Državljanin Bosne i Hercegovine Sadija R. (46) pojavio se danas pred Okružnim sudom u Berlinu gdje je optužen za tešku krađu i pokušaj ubistva 89-godišnje Njemice u njenom stanu.

Naime, kako se danas moglo čuti u sudnici, on je žrtvu poznavao jer je njegova bivša žena radila kao kućna pomoćnica kod ove starije Njemice.

O ozbiljnosti napada govori i činjenica da je starica dva dana bila životno ugrožena i nije se znalo da li će preživjeti.

Naime, on je 19. marta ove godine upao u stan starice, u berlinskoj četvrti Berlin – Veding. Odmah ju je bacio na krevet, zavezao i krpom joj začepio usta, kako ne bi mogla vikati. Kako stoji u optužnici, on je dobro znao da ovo može dovesti do smrti starije žene, posebno što su joj usta bila začepljena, što joj je otežavalo disanje. Pored navedenog, žena je imala i prelome ramena i rebara.

Kako se mogli čuti tokom današnjeg ročišta, on je uspio ukrasti samo 130 eura, jednu srebrnu narukvicu i figurice od porcelana. Nakon toga je napustio stan, ostavivši ženu vezanu na krevetu.

Na njenu sreću, rođaka je alarmirala policiju jer joj se 89-godišnjakinja nije javalja na telefon. Kada je spasilačka ekipa došla u stan, pronašli su je besvjesnom stanju, dehidriranu sa višestrukim prelomima. Narednih nekoliko dana bila je životno ugrožena.

Detaljnom istragom policija je uspjela da uđe u trag napadaču i uhapsila ga u maju. Žrtva se danas nije pojavila u sudnici, a nastavak suđenja je zakazan za 4. decembar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. februar 2024 14:59