Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
23/09/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog velikog priliva migranata Njemačka pojačava kontrole na granici sa Poljskom i Češkom

Prema zvaničnim podacima, u prvih osam mjeseci ove godine u Njemačku je stiglo više od 200 hiljada migranata, što je više nego cijele prošle godine

Njemačka će pojačati kontrole na granici prema Poljskoj i Češkoj, kako bi smanjila broj ilegalnih migracija, najavila je njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Fezer je nedjeljniku Velt am Zontag /Welt am Sonntag/ kazala da će dubinske kontrole u pograničnim područjima biti dopunjene stacionarnim na samoj granici.

"To je jedan od instrumenata koji bi trebalo da doprinese smanjenju broja izbjeglica koje dolaze u Njemačku", rekla je Fezer.

Kako prenosi Slobodna Evropa, Fezer je dodala je da se ne može očekivati da će te mjere na granici prema Poljskoj i Češkoj riješiti problem ilegalnih migracija.

Ona je kazala da je jedan od razloga povećanja njihovog broja to što sporazum između Evropske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog talasa prema EU "trenutno ne funkcioniše dobro".

Prema zvaničnim podacima, u prvih osam mjeseci ove godine u Njemačku je stiglo više od 200 hiljada migranata, što je više nego cijele prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 16:02