Unsplash, ilustracija / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
11/01/2022 u 22:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Здравствени радници у Словениjи изложени су свакодневним приjетњама

Тавчар jе истакао да им приjете да их присиљаваjу на вакцинациjу или у вези с лиjечењем

Здравствени радници у Словениjи забринути су, поред наглог повећања броjа заражених соjем омикрон вируса корона, због приjетњи коjе им стижу.

Шеф службе за корпоративну сигурност Матjаж Тавчар казао jе да у Универзитетском клиничком центру Љубљана дневно добиjу и до 30 различитих електронских порука и телефонских позива с приjетњама здравственим радницима.

Тавчар jе истакао да им приjете да их присиљаваjу на вакцинациjу или у вези с лиjечењем, а сваког дана долази и да директна угроженост стигне од пациjената коjи дођу на преглед.

Он jе упозорио да су приjетње и насиље неприхватљиви и да се приjављуjу полициjи.

Апеловао jе да људи имаjу разумиjевања за здравствене раднике за коjе jе рекао да су исцрпљени jер на сузбиjању епидемиjе раде већ скоро двиjе године.

Начелник Инфективне клинике у УКЦ-у Татjана Леjко Зупанц рекла jе на конференциjи за новинаре да jе тренутно десет одсто запослених одсутно из разних разлога, а да се скоро четвртина боловања односи на раднике коjи су заражени или им jе због ризичног контакта одређен карантин, преноси Хина.

Према њеним риjечима, у УКЦ-у, наjвећоj словеначкоj здравственоj установи, не очекуjу веће проблеме и добро су спремни на ширење епидемиjе, али су могуће потешкоће на одjељењима коjи нису резервисани за пациjенте обољеле од ковида.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:42