Volodimir Zelenski / - FOTO: EPA/EFE
05/10/2023 u 13:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski EU čelnicima: Zahvaljujući Ukrajini se vaši vojnici ne bore protiv Rusije

Potrebna je jasna poruka koja kaže da Rusija nema šanse. Upravo sada imamo priliku nanijeti temeljni poraz ruskoj agresiji, kazao je Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je danas u španjolski grad Granadu kako bi učestvovao na sumitu Evropske političke zajednice, forumu za poticanje saradnje među više od 40 zemalja koji je uspostavljen nakon ruske invazije, prenosi Index.hr.

- Rusija je povrijedila Moldaviju, pokušala destabilizirati Gruziju i otkinuti komade tijela Ukrajini. Moramo ostati jedinstveni. Potrebna je jasna poruka koja kaže da Rusija nema šanse. Upravo sada imamo priliku nanijeti temeljni poraz ruskoj agresiji -  rekao je Zelenski na summitu, a prenosi Sky News.

Zelenski je pred evropskim čelnicima kazao da vjeruje u Ameriku uprkos  političkim olujama i dodao da Evropa mora biti spremna na sve: "Dragi kolege, zahvaljujući Ukrajini, vaši se vojnici ne bore protiv Rusije. Siguran sam da niko od vas ne želi saznati kako izgleda da se jednoga dana NATO mora zauzeti za nekoga od vas. Moramo pobijediti u Ukrajini kako se ne bi proširila Putinova agresija."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:12