Volodimir Zelenski / - EPA
17/03/2023 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski o nalogu za hapšenje Putina: Odluka od koje će početi istorijska odgovornost

Zelenski je zahvalan timu tužilaca Karima Kana i Međunarodnom krivičnom sudu, svima u svijetu koji im pomažu da se izborie za pravdu

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski reagovao je na nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

- Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje Putina. Istorijska odluka, od koje će početi istorijska odgovornost. Šef terorističke države i još jedan ruski zvaničnik zvanično su postali osumnjičeni za ratni zločin. Deportacija ukrajinske djece je ilegalno prebacivanje hiljada naše djece na rusku teritoriju. Takvu zločinačku operaciju bilo bi nemoguće izvesti bez naređenja najvišeg lidera terorističke države. Odvajanje djece od njihovih porodica, lišavanje svake mogućnosti da stupe u kontakt sa svojim rođacima, skrivanje djece na ruskoj teritoriji, rasijanje po udaljenim regionima – sve je to očigledno ruska državna politika, državne odluke, državno zlo. Koja počinje upravo sa prvim zvaničnikom ove države, naveo je on.

Haški sud raspisao nalog za hapšenje Putina

Zelenski je zahvalan timu tužilaca Karima Kana i Međunarodnom krivičnom sudu, svima u svijetu koji im pomažu da se izbore za pravdu.

- Zahvalan na principijelnosti i spremnosti da se oni koji su krivi zaista privedu pravdi. Slava svima koji se sada bore za Ukrajinu! Svaka čast svima koji nam pomažu da zaštitimo svoj narod! - napisao je Zelenski. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:59