Фото: Скриншот, ЕМСЦ / - Фото: Скриншот, ЕМСЦ
06/10/2021 u 22:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Земљотрес јачине 5.1 степени по Рихтеру погодио Далмацију

"У Триљу су се огласиле сирене". На мосорском подручју има дојава да су купе с неких кровова падале на тло. Још нема информација о могућим жртвама и материјалној штети

Далмацију је око 22 сата погодио јачи потрес. Према првим информацијама ЕМСЦ-а, магнитуда је била 5.1 по Рицхтеру. јавља Index.hr.

Епицентар је био 39 километара сјевероисточно од Сплита и 19 километара југозападно од Ливна.

Грађани јављају да се потрес јако осјетио и да је подрхтавање трајало неколико секунди

"Каштела: 7,8 секунди тресло, само је појачавало. Јако неугодан осјећај. Прије потреса чула се тутњава јако дубоко под земљом само се појачавало и онда је удрило јако подрхтавање", "Страшан удар, у сјетио се у два вала. Страшан осјећај нелагоде, иако се баш и не бојим потреса", "У Варошу се осјетило врло јако, почело споро, онда 15 секунди тресло ко лудо", "Осјетио се и у Посусју, Херцеговина. Добро затресло", само су нека од свједочанстава становника.

"У Триљу су се огласиле сирене", јављају читатељи из овог града. На мосорском подручју има дојава да су купе с неких кровова падале на тло, јавља Далмација Данас.

Становници Триља у Хрватској, на самој граници с БиХ, су изашли на улице након земљотреса. Епицентар је био у том мјесту, преноси сарајевски Klix.

Још увијек нема информација о могућим жртвама и материјалној штети.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:13