/ - Фото: Јутјуб
20/09/2021 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Милановић: Ми смо наjбољи

Ми морамо гледати шта се догађа у нашем непосредном окружењу, а тамо се људи понашаjу као да рата ниjе било и као да нису научили лекциjу онога што се догађало деведесетих година, поручио jе Милановић

Хрватски предсједник Зоран Милановић, коjи представља своjу земљу на Генералноj скупштини УН у Њуjорку, пред одлазак изjавио да га брине ситуациjа у региону.

"Не могу пуно учинити, али као предсједник, моj глас се у региону чуjе, анализира се, критикуjе, али jа ћу наставити", рекао jе Милановић, а наводи се у саопштењу из канцелариjе хрватског предсједника.

Он jе рекао да jе незадовољан развоjем ситуациjе у региону, оцијенивши да jе Хрватска ту наjрационалниjи актер.

"Срећом ниjе деведесета, нема опасности од избиjања озбиљног сукоба. Међутим, ми морамо гледати шта се догађа у нашем непосредном окружењу, а тамо се људи понашаjу као да рата ниjе било и као да нису научили лекциjу онога што се догађало деведесетих година", поручио jе Милановић.

"И у свему томе наjмирниjи, наjпомирљивиjи, наjрационалниjи смо ми, Хрватска и ова влада, и jа као предсједник, моjа претходница. На нама jе одговорност да таj простор остаjе миран, сигуран, да се у Хрватскоj уредно и сигурно живи. Хрватска jе jако сигурна земља“, додао jе он.

Хрватска, успркос несугласицама на дневном нову, "никада ниjе била стабилниjа", оцијенио jе jош Милановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:41