/ Радоје Звицер - фото: detective-info.com
17/05/2021 u 08:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звицер лоциран у Јужној Америци: Промјенама локација избјегава хапшење

Како је Дан недавно објавио, истражни органи у Србији покренули су истрагу против Звицера због сумње да је повезан са више убистава

Безбjедносне службе региона, предвођене српским оперативцима из МУП и БИА, лоцирале су Которанина, једног од вођа "кавачког" клана, Радоја Звицера, у једној од земаља Јужне Америке, сазнаују београдске Новости. Према писању тог портала, он често мјења боравиште и државе како би заваро траг надлежним органима и успио да се крије.

- За кретање по Латинској Америци користи лажна документа ,али га и чувају тамошњи нарко-босови. Према информацијама којима располажемо има фалсификована документа Сјеверне Македоније, Хрватске и Украјине. Без обзира на везе са кокаинским картелима, његово хапшење је питање дан- наводи извор "Новости".

Которанин преживио напад "шкаљараца"

Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви. Истражитељи су утврдили да су они требали да добију око 600.000 еура за ликвидацију Звицера, а да је мотив освета за убиство Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини.

Осим Србије и Црна Гора трага за Звицером. Потјерница је расписана због сумњи да је Звицер повезан са неколико убистава извршених на подручју Србије. Како је Дан недавно објавио, истражни органи у Србији покренули су истрагу против Звицера због сумње да је повезан са више убистава. Вјерују да је учествовао у организацији најмање три убиства и регрутовању нових чланова те криминалне групе, која је претрпјела велике губитке на београдским улицама. Према незваничним информацијама, тамошњи истражни органи имају велики број материјалних доказа који упућују на сумњу да су „кавчани“ одговорни за још неколико убистава у Србији, али и у региону. Сумња се да је један од људи блиских Звицеру био Вељко Беливук, звани Веља Невоља. Према ранијим наводима „Блица“, његов сарадник у Београду био је и Никола Вушовић, звани Джони, који је, по оперативним подацима полиције, вођа „врачарског клана“. Наводно, они су сарађивали у продаји кокаина који им је један од главних извора зараде.

Први човјек „кавачког клана“ и Беливук приведени су крајем јануара ове године у станицу которске полиције на информативни разговор, а након саслушања су пуштени. Са њима је тада приведено више безбједносно интересантних особа које слове за особе блиске „кавчанима“. Беливук је након тога отишао у Србију, гдје је ухапшен са члановима своје криминалне групе у склопу истраге о свирепим ликвидацијама више особа.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:07