Виола фон Крамон / - IZVOR: KOSOVO ONLINE
23/01/2024 u 22:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fon Kramon: Na izborima u Srbiji dogodila se masovna prevara

Kramon je kazala da je potrebno formirati radnu grupu koja bi imala zadatak da ode u Srbiji i pokrene proces medijacije, jer se opozicija sa dobrim razlogom žali na izborne rezultate

Poslanica Evropskog parlamenta iz stranke Zelenih Viola fon Kramon tvrdi da se na izborima 17. decembra u Srbiji dogodila masovna prevara.

Kramon je kazala da je potrebno formirati radnu grupu koja bi imala zadatak da ode u Srbiji i pokrene proces medijacije, jer se opozicija sa dobrim razlogom žali na izborne rezultate.

Fon Kramon je novinarima poslije sjednice Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta rekla da sve što su predstavnici Evropske komisije i Spoljnopolitičke službe Evropske unije rekli mora biti sprovedeno u djelo, a ne samo da ostanu „lijepe riječi“.

- Treba da dođemo do predloga kako riješiti pitanje masovne prevare na izborima 17. decembra, za koju svi znaju, ali nema konkretne akcije - tvrdi ona, prenosi N1.

Prema riječima Fon Kramon, u normalnoj zemlji, kao što je Njemačka „ili čak Kenija" opozicija ima pravne mogućnosti da se žali pred sudom, koji će obezbijediti da se njihova riječ čuje.

- U Srbiji smo imali antidatiranje u objavi rezultata izbora kako bi opozicija izgubila pravo žalbe. To je nefer i neopravedno", konstatovala je ona i ponovila da je potrebno da neko iz evropskih institucija obezbedi da se prava birača poštuju.

Fon Kramon je podsjetila da je Evropski parlament imao dobar mehanizam interpartijskog dijaloga, ali to je dugoročni instrument, a sada je potrebno reagovanje „ad hok“.

- Ovo neće pomoći Srbiji da se približi EU i neće donijeti napredak. Problem i neprimjenjivanje medijskih zakona. Opozicionim kandidatima nije bio omogućen pristup medijima i kad vidimo šta se događa poslije izbora, vidimo da situacija nije transparentra, nije fer. Većina kolega nije zadovoljna sadašnjom situacijom - zaključila je Fon Kramon.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:10