/ foto youtube
18/08/2021 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел на мети критика: Одузетe 23 тоне чоколаде намијењене Гази

Наставићемо да тражимо мреже које финансирају терор, без обзира на методе које користе, изјавио је израелски министар одбране Бени Ганц

Израел се налази на удару критика, упоређен је са "зликовцем из цртаћа" након што је заплијењена испорука чоколаде намијењена Гази, преноси Б92. Израел је одузео 23 тоне чоколаде под изговором да се користи као дио мреже за финансирање операција Хамаса.

Израелски цариници су пресрели испоруку 23 тоне чоколаде док је стизала из Египта у Израел, а увозиле су је двије компаније Al-Mutahidun Currency Exchange и Arab al-Sin. Израелци тврде да ове компаније дјелују у корист Хамаса те су означене као терористичке организације.

У мају су Изралске снаге одбране (ИДФ) саопштиле да су откриле да компаније повезане с Хамасом припадају бизнисмену Захиру Јунесу Шмалаху из Газе, који држи мењачнице. Он наводно користи компаније за пребацивање милиона долара из Ирана до Хамаса.

- Израел ће наставити да дјелује како би спријечио јачање Хамаса који гради војну силу умјесто да се брине за људе у Појасу Газе, а који падају под економским теретом. Наставићемо да тражимо мреже које финансирају терор, без обзира на методе које користе- изјавио је израелски министар одбране Бени Ганц.

Ипак, овакво оправдање се углавном исмијава на друштвеним мрежама, а у мањини су они који оправдавају потез Израела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:22