Ilustracija / - фото: UNSPLASH
22/01/2023 u 23:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lažna dojava o bombi u poljskom avionu koji je sletio u Atinu

Događaj je izazvao paniku na atinskom aerodromu na kome su preduzete drastične mjere bezbjednosti, blokirane sve piste i angažovane specijalne ekipe za provjeru ali i pružanje pomoći

Lažna dojava o bombi u poljskom avionu Boing 738 kompanije „Rajaner” sa 186 putnika i šest članova posade koji se u 17.40 časova spustio na atinski aerodrom Elefeterios Venizelos.

Poslije evakuacije i provjere putnika, prtljaga i samog aviona koji je letio na liniji Katovice, Poljska prema Atini ispostavilo se da je informacija o bombi koja je upućena avio kompaniji – bila lažna.

Cio događaj izazvao je paniku na atinskom aerodromu na kome su preduzete drastične mjere bezbjednosti, blokirane sve piste i angažovane specijalne ekipe za provjeru ali i pružanje pomoći.

Podsjetimo, tokom leta za Atinu poljski avion su pratili lovci bombarderi F-16 jer se prema informacijama NATO u avionu nalazi bomba. U vazdušnom prostoru Sjeverne Makedonije, iznad Skoplja, pilot je obaviješten o sumnji te je morao da slijedi uputstva vojnih aviona koji su letilicu usmjeravali na putanju iznad morske površine, daleko od naseljenih mjesta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:13