Емануел Макрон
25/07/2021 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Макрон позвао Французе на jединство и масовну вакцинациjу

Број заражених корона вирусом у Француској опет је у порасту, а предсједник је оштро критиковао оне који подстичу осјећања и протесте против имунизације

Предсjедник Француске Емануел Макрон апеловао jе на национално jединство и масовну вакцинациjу у борби против корона вируса.  Број заражених у овој земљи опет је у порасту, а предсједник је оштро критиковао оне коjи подстичу осјећања и протесте против вакцинациjе.

Око 160.000 људи протестовало jе jуче широм Француске због увођења захтјева о посебноj ковид-19 пропусници за улазак у ресторане и обавезноj вакцинациjи здравствених радника.

Многи учесници протеста су узвикивали: "Слобода" и поручили су да влада не треба да им говори шта да раде.

Током синоћне посјете болници у Францускоj Полинезиjи Макрон се запитао: "Колико вриједи твоjа слобода ако ми кажеш да не желиш да се вакцинишеш, а сјутра заразиш оца, маjку или себе?''

Он jе рекао да иако су демонстранти слободни да изразе своjе ставове на миран начин, демонстрациjе неће довести до нестанка корона вируса.

- Желим да позовем на jединство - поручио jе Макрон критикуjући љjуде коjи се баве "ирационалном, понекад циничном, манипулативном мобилизациjом против вакцинациjе".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:24