Застава САД испред зграде Капитола у Вашингтону / - SHUTTERSTOCK
31/01/2022 u 22:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Псаки: САД припремиле специфичне санкције против припадника руске елите и њихових породица

Вашингтон већ неколико дана проучава детаље великих санкција које Американци пријете да ће увести Русији у случају војне ескалације

Сједињене Америчке Државе су припремиле специфичне санкције против припадника руске елите и њихових породица у случају да Русија нападне Украјину, рекла је данас портпаролка Бијеле куће Џен Псаки.

- Вашингтон је идентификовао "појединце који припадају или гравитирају ка првом кругу око Кремља - рекла је она и навела да су те особе "посебно осјетљиви циљеви" за санкције због њихових врло блиских финансијских веза са западним земљама. 

- То је само један од елеменената у нашој жељи да погодимо Русију из свих углова" у случају да нападне Украјину - рекла је Псаки.

Велика Британија, једна од омиљених дестинација за инвестиције руских олигарха, такође је данас најавила да јача свој арсенал потенцијалних санкција против руских појединаца или компанија.

Вашингтон већ неколико дана проучава детаље великих санкција које Американци пријете да ће увести Русији у случају војне ескалације. САД су на примјер већ запријетиле да ће руским банкама прекинути приступ трансакцијама у доларима и забранити продају америчке технологије Русији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:20