МУП пратио Русе у Београду / - принтскрин видео Нова рс
23/01/2022 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат објавио снимак припадника МУП-а који су пратили Русе у Београду

Прича о прислушкивању добила је контроверзан епилог, имајући у виду да се касније открило да је Александар Вулин, само два дана након скупа руских опозиционара у Београду, отпутовао у Москву и транскрипте њихових разговора предао секретару за националну безбједност Русије

Руски адвокат Димитриј Захватов, учесник семинара који су организовали руски опозиционари у мају прошле године у Београду, рекао је за “Нову” да су он и његове колеге праћени током боравка у главном граду Србије на више различитих локација и неколико дана заредом. Он је порталу Нове доставио фотографије људи који су их пратили, као и возила које су у ту сврху користили.

Информацију да су руски држављани праћени и прислушкивани током боравка у Београду најприје је саопштио Владимир Кара-Мурза, опозиционар из Русије.

Прича о прислушкивању добила је контроверзан епилог, имајући у виду да се касније открило да је министар полиције Александар Вулин, само два дана након скупа руских опозиционара у Београду, отпутовао у Москву и транскрипте њихових разговора предао секретару за националну безбједност Русије Николају Патрушеву.

Резултат поменутог састанка био је хапшење коорганизатора скупа у Београду и руског опозиционара Андреја Пивоварова, који је двије недјеље послије боравка Вулина у Москви,+ ухапшен.

Након објављивања ове приче, Новој се обратио један од предавача на семинару у главном граду Србије, адвокат Димитриј Захватов, који је до детаља описао како су их пратили непознате особе три дана заредом.

Захватов је доставио фотографије и снимке особа за које тврди да стоје иза праћења њега и његових колега током боравка у Србији. Накнадном провлером, портал Нова.рс је открио да је ријеч о припадницима МУП-а Србије, запосленим у Служби за специјалне истражне методе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:06