/ foto: Gordana Bojanić, Dan
19/02/2024 u 09:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokatima i majci Navaljnog nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu

Aleksejeva majka i njegovi advokati stigli su u mrtvačnicu rano ujutru. Nije im bilo dozvoljeno da uđu. Jedan od advokata je bukvalno izbačen - napisala je Jarmiš

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u petak preminuo u zatvoru, saopštila je da njegovoj majci i advokatima jutros nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu i da zaposleni u mrtvačnici nisu odgovorili na pitanje da li se tu nalazi tijelo Navaljnog.

- Aleksejeva majka i njegovi advokati stigli su u mrtvačnicu rano ujutru. Nije im bilo dozvoljeno da uđu. Jedan od advokata je bukvalno izbačen - napisala je Jarmiš na društvenoj mreži X.

Jarmiš nije navela o kojoj mrtvačnici je riječ, ali je Nova gazeta juče objavila da se telo Navaljnog nalazi u Okružnoj kliničkoj bolnici u Salehardu.

Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog: Pronađeni tragovi modrica, bio živ u trenutku kad su nastale

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osjećao loše poslije jutarnje šetnje i da je izgubio svijest, nakon čega je neuspješno reanimiran, prenosi Tanjug.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 20:02