Mevlut Čavušoglu / - SHUTTERSTOCK
07/04/2023 u 13:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ankara očekuje da se rat u Ukrajini završi pregovorima

Čavušoglu je istakao da je Turska uznemirena zbog mogućnosti da situacija u Ukrajini eskalira na proljeće.

Ankara očekuje da sukob u Ukrajini bude okončan pregovaračkim procesom, na osnovu međunarodnog prava i spremna je da uloži sve svoje kapacitete za rješavanje krize, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu nakon razgovora s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

- Razgovarali smo oči u oči, zatim su se sastale delegacije. Definitivno, Ukrajina je bila jedna od tema o kojima smo razgovarali na sastancima, a razmotrili smo i niz regionalnih problema, izjavio je turski ministar na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Sergejom Larvovom.

Čavušoglu je istakao da je Ankara uznemirena zbog mogućnosti da situacija u Ukrajini eskalira na proljeće.

- Dijelimo uznemirenost u vezi s mogućom eskalacijom situacije u Ukrajini tokom proljećnih mjeseci. Uvijek govorimo: u tom ratu neće biti pobjednika. Vjerujemo da će se rat završiti pregovorima, zbog toga nastavljamo da ulažemo napore. Nastavićemo svoju objektivnu i izbalansiranu politiku - rekao je Čavušoglu.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je ranije u intervjuu za njemačke medije izjavio da je moguća kontraofanziva ukrajinskih snaga u narednim nedjeljama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:30