Testiranje sarmata / - NET
27/07/2022 u 22:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarls Ričard: Ruski sarmat je "prokleto dobra stvar"

Šef američke strateške komande Čarls Ričard pohvalio najnoviju interkontinentalnu balističku raketu

Šef američke strateške komande Čarls Ričard rekao je da najnoviju rusku interkontinentalnu stratešku raketu „Sarmat“ smatra „prokleto dobrom stvari“.

On je pohvalio najnovije rusko naoružanje najavivš da će svijet uskoro vodjeti tri izuzetno moćna sistema naoružanja među kojima je i sarmat sistem.

-I oni (Rusija) testiraju sve više oružja, zar ne? Uskoro ćemo vidjeti hit paradu tri nova sistema naoružanja. Među njima je interkontinentalna balistička raketa Sarmat, prokleto dobra stvar, koja se sprema za svoj drugi test, rekao je Ričard na panel diskusiji na 13. godišnjem simpozijumu za zadržavanje STRATCOM-a, koji je počeo u Nebraski.

image

Nova interkontinentalna raketa

- NET

Bivši generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je početkom jula izjavio da su tehničke karakteristike raketa koje su u upotrebi u Sjedinjenim Državama znatno inferiornije u odnosu na potvrđene karakteristike ruske ICBM Sarmat.

Istovremeno, on je pojasnio da se ne može porediti odnos konvencionalnih oružanih snaga zemalja NATO-a i Ruske Federacije, budući da ih zemlje alijanse imaju nekoliko redova veličine više.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:09