Фото: Портал ДАН (Unspalsh)
30/07/2021 u 12:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора изручила Русији бившег сенатора, оптужен за проневјеру

Како се наводи у поруци тужилаштва у Телеграму, према истрази, од 2014. до 2017. године, Скворцов је заједно са директором алтајског огранка истог универзитета проневјерио 2,49 милиона рубаља

Црна Гора је изручила је Русији бившег ректора Лењинградског државног универзитета који носи име Пушкина, бившег сенатора Вјачеслава Скворцова. Оптужен је за посебно велику проневјеру.

Како се наводи у поруци тужилаштва у Телеграму, према истрази, од 2014. до 2017. године, Скворцов је заједно са директором алтајског огранка истог универзитета проневјерио 2,49 милиона рубаља. Затим су овај новац пребацили на личне текуће рачуне под маском плаћања по уговорима о услугама. У стварности, ти споразуми нису спроведени.

image

Фото: MK.RU

Тада је Скворцов оптужен за проневјере у посебно великим размјерама. Ипак, побјегао је од кривичног гоњења и напустио Русију. Након што је стављен на међународну потрагу, бивши сенатор задржан је у Црној Гори.

Од децембра 2010. до септембра 2012. Сквортсов је био члан Савета Федерације из Лењинградске области. У Русију ће бити испоручен у пратњи службеника Федералне казнено-поправне службе Русије и руског Бироа Интерпола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:15