Mašina za veš / - FOTO: ILUSTRACIJA
22/11/2022 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čudan zahtjev: Ruski pukovnik tražio veš mašinu kao mito

Veš mašina je kupljena, ali kada je Mertviščev došao po nju, uhapšen je i optužen za primanje iznuđenog mita, za što je priznao krivicu

Ruski pukovnik, Ivan Mertviščev, postavio je čudan zahtjev članu vojnog osoblja zaduženom za prijavu vodnika u rusku vojsku.

Mertviščev je rekao oficiru za regrutaciju u regiji Remanki na zapadu Moskve da će provjeriti kako napreduje u regrutaciji na jesenjem regrutovanju koje je počelo 1. novembra.

Pukovnik je rekao da čak i ako je dokumentacija za regrutaciju dodata gore, ionako bi zamjerio zapošljavanju za koje je bila zadužena njegova kancelarija, izvijestio je u utorak ruski list "Kommersant".

Ali, Mertviščev je rekao da ne bi otkrio nikakav problem s procesom ako mu daju veš mašinu vrijednu ne manje od 70.000 rubalja (1.153 dolara).

Zahtjev je podstakao oficira da podnese žalbu vojno-obavještajnom odjelu.

Veš mašina je kupljena, ali kada je Mertviščev došao po nju, uhapšen je i optužen za primanje iznuđenog mita, za što je priznao krivicu, prenosi "The Week".

Pojavio se pred 235. garnizonskim vojnim sudom u Moskvi i stavljen je u kućni pritvor na dva mjeseca, izvijestio je "Kommersant".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:38