Јутјуб, лого / - фото: илустрација
12/04/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Државна дума предложила забрану Јутјуб у Русији на десет година

Чак и ако за годину или двије желе да се врате, неће успјети, а наши домаће службе ће брзо заузети њихово мјесто“, рекао је Черњак, посланик у Државној думи

Посланик Државне думе из региона Крим Алексеј Черњак је у интервјуу за РИА Новости предложио да се законски забрани приступ Јутјуб видео хостингу у Русији на најмање десет година.

Раније је Гугл , који је власник Јутјуба, блокирао канал „Дума ТВ” на видео-хостингу. Роскомнадзор је захтијевао да компанија одмах врати приступ каналу и објасни разлоге блокаде.

„Намјеравам да предложим руководству Државне думе да размотри питање законске забране рада Јутјуба у нашој земљи најмање десет година. Чак и ако за годину или двије желе да се врате, неће успјети, а наши домаће службе ће брзо заузети њихово мјесто“, рекао је Черњак.

Према његовим ријечима, блокирање ТВ канала Дума може се сматрати цензуром и провокативним кршењем права и слобода, као и монополом на промоцију информација.

„Истина не треба власницима Јутјуба у иностранству. Сервис је створио све услове да буде стављен ван закона на територији Русије, што ће проузроковати вишемилионску штету, а не обрачунато у рубљама“, нагласио је посланик.

Према његовим ријечима, тим ДумаТВ ће наставити да преноси информације Русима на домаћим сајтовима, док би Јутјуб видео-хостинг могао да потпада под најстроже мјере одговора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:06