/ FOTO YOUTUBE
24/08/2022 u 21:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džonson ponovo u Kijevu, odlikovan najvišim priznanjem

Kako je navedeno u saopštenju Džonsonovog kabineta, paket od 63,5 miliona dolara uključivaće 2.000 dronova kako bi se ukrajinskoj vojsci omogućilo da bolje prati i cilja ruske snage

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson sastao se u Kijevu sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, šest mjeseci nakon što je Rusija započela napad na zemlju koja danas slavi Dan nezavisnosti.

"Ukrajina može i pobijediće u ovom ratu", rekao je Džonson u Kijevu i obećao dodatni paket vojne pomoći Ukrajini, prenosi Rojters.

Kako je navedeno u saopštenju Džonsonovog kabineta, paket od 63,5 miliona dolara uključivaće 2.000 dronova kako bi se ukrajinskoj vojsci omogućilo da bolje prati i cilja ruske snage.

Ovo je treća Džonsonova posjeta ukrajinskoj prestonici od početka rata krajem februara.

„Nemaju sve zemlje sreću da imaju takvog prijatelja“, rekao je Zelenski.

On je uručio Džonsonu Red slobode, najviše ukrajinsko odličje koje može dobiti strani državljanin, prenosi Hina.

„Ukrajinci imaju snažnu želju da se odbrane. I to je ono što Vladimir Putin ne shvata“, rekao je Džonson pred novinarima.

„Ono što se događa u Ukrajini tiče se svih nas. Zato sam danas u Kijevu. Zato će Velika Britanija i ubuduće biti uz naše ukrajinske prijatelje“, objavio je na Tviteru Džonson koji će otići s dužnosti za nepune dvije nedjelje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:43