/ - FOTO: SCREENSHOT
24/03/2022 u 22:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон поручио из Брисела: Путин мора пропасти

Порука коју Путин може преузети је: Украјина није сама. Стојимо уз грађане Кијева, Мариупоља, Лавова и Доњецка, навео је он

Британски премијер Борис Џонсон одржао је прес-конференцију након данашњег НАТО самита и састанка Групе седам . Он је рекао да ће Уједињено Краљевство сарађивати са истомишљеницима на појачању смртоносне помоћи Украјини, а обећао је и 6.000 додатних пројектила.

- Морамо подржати слободну и демократску Украјину дугорочно. Ово је само почетак - рекао је Џонсон те истакао како је Велика Британија до сада санкционисала више од 1.000 руских појединаца и субјеката, преноси Аваз.

- Порука коју Путин може преузети је: Украјина није сама. Стојимо уз грађане Кијева, Мариупоља, Лавова и Доњецка. Као што је и сам предсједник Зеленски рекао, народ Украјине мора побиједити, а Путин мора пропасти и хоће - поручио је Џонсон.

Британски премијер искључио је увођење зоне забране летова изнад Украјине.

- Увођење зоне забране летова изнад Украјине значило би да наши авиони могу оборити руске авионе. Ниједна земља НАТО-а то не жели учинити. Морамо бити јасни у вези тога. То није нешто о чему размишљамо. Оно што ми радимо јесте пружање помоћи Украјини у достављању одбрамбеног оружја - истакао је Џонсон.

Коментаришући тврдње портпарола Кремља Дмитрија Пескова да је антируски настројен, Џонсон је поручио да то није тачно, те да се саосјећа са руским народом, али не и са њиховим лидером Владимиром Путином.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:22