Реџеп Тајип Ердоган / - EPA-EFE, YVES HERMAN/POOL
25/02/2022 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: НАТО да заузме јасан став о Украјини

Он је истакао да по питању Украјине, у овом тренутку, Европска унија, као и сви западни фактори нису заузели озбиљан и одлучан став

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изразио је очекивање да би НАТО на данашњем састанку требало да заузме јасан и одлучнији став по питању сукоба у Украјини.

- Дакле, то не би требало да се претвори у обичан скуп с којег ће се послати поруке забринутости. НАТО је требало да предузме одлучнији корак, рекао је Ердоган, преноси Анадолија.

Он је истакао да по питању Украјине, у овом тренутку, Европска унија, као и сви западни фактори нису заузели озбиљан и одлучан став.

- Сви они дају много савјета Украјини. Наравно, овим саветима је немогуће нешто постићи. Када погледамо све ово, видимо да нема конкретних корака.

 - На данашњем самиту НАТО разговараћемо о томе који се кораци предузимају или ћемо предузети по овом питању. Запад, који је већ упутио много савета на ову тему, наставља са савјетима. Надам се да ће на данашњем самиту НАТО бити заузет одлучнији став јер су, као што знате, скоро све земље чланице ЕУ и чланице НАТО, истакао је он.

Ердоган је поновио ријечи предсједника Украјине Володимира Зеленског.

- Када се не изнесе став и не покаже одлучност, наравно, како је то рекао украјински предсједник Зеленски, ''дају нам само савјете, а не пружају никакву подршку', тиме се заузима став који не одржава пријатељство или солидарност, поручио је турски предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:01