Photo by Christian Lue on Unsplash EU zastava, ilustracija / - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH EU ZASTAVA, ILUSTRACIJA
21/02/2024 u 20:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EU osudila odluku Rusije da Radio Slobodna Evropa proglasi „nepoželjnom organizacijom“

Stano je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da da je to još jedan napad Moskve na slobodu medija, izražavanja i pluralistički pristup građana informacijama

Evropska unija je osudila odluku Rusije da proglasi Radio Slobodna Evropa (Radio Free Europe/Radio Liberty), kojeg finansiraju SAD, za "nepoželjnu organizaciju", saopštio je portparol EU Peter Stano, prenosi N1.rs.

Stano je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da da je to još jedan napad Moskve na slobodu medija, izražavanja i pluralistički pristup građana informacijama.

- Rusija bi trebala da ukine zakon o nepoželjnim i stranim agentima koji se koriste za represiju i utišavanje kritičnih glasila - napisao je on.

Ministarstvo pravosuđa Rusije je u utorak dodalo RSE na listu stranih i međunarodnih nevladinih organizacija čije su aktivnosti prepoznate kao nepoželjne na teritoriji Rusije, objavljeno je na internet stranici Minstarstva.

Ta medijska korporacija je u Rusiji svrstana u „strane medijske agente“. Ranije je Javno tužilaštvo Rusije odlučilo da aktivnosti RSE označi kao nepoželjne.

Moskovski sud je marta prošle godine proglasio bankrot poslovanja Radija Slobodna Evropa u Rusiji pošto je kompanija odbila da plati niz kazni od ukupno više od milijardu rubalja (14 miliona dolara) zbog nepoštovanja ruskog Zakona o stranim agentima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
EUOSUDARUSIJARSE
20. april 2024 09:51