Samohotke ”cezar” / - PRINTSCREEN/YOUTUBE/MILITARY ARCHIVE
23/06/2022 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi zaplijenili francuske haubice "cezar" namijenjene Ukrajini

Francuski političar Režis Kastelnau na svom Telegram kanalu napisao da su oružje koje je isporučila Francuska zarobile ruske oružane snage u dobrom stanju i poslato u UVZ na proučavanje

Uralvagonzavod (UVZ, dio državne korporacije Rostek) zahvalio je francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu na isporučenim samohodnim artiljerijskim postrojenjima (ACS) Cezar, koje su na kraju zaplijenile Oružane snage Rusije, prenosi Telegram kanal UVZ.

Ranije je francuski političar Režis Kastelnau na svom Telegram kanalu napisao da su oružje koje je isporučila Francuska zarobile ruske oružane snage u dobrom stanju i poslato u UVZ na proučavanje.

- Dobar dan, gospodine Reži. Molimo vas da predsjedniku Makronu prenesete našu zahvalnost na doniranim samohodnim topovima. Oprema je, naravno, tako - tako... Nije kao naš MSTA-S! Ali, ipak, dobro će doći u domaćinstvu. Pošaljite još – hajde da analiziramo – takav komentar UVZ-a ostavio je na telegram kanalu francuskog političara. Uralvagonzavod je postavio snimak ekrana Kastelnaudovog posta i njegovog komentara na Telegram kanalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. februar 2023 14:22