/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
13/04/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Француска: Заплијењена руска имовина вриједна око 24 милијардe еура

Западне земље су усвојиле неколико пакета економских санкција против Русије, од почетка њене инвазије на Украјину 24. фебруара

Француска је до сада заплијенила 23,7 милијарди еура руске имовине на својој територији, укључујуц́и некретнине у вриједности од 573,6 милиона еура, објавила је у уторак, 12. априла новинска агенција АФП позивајући се на изворе блиске француском министарству економије и финансија, јавља RSE.

Ажурирани списак укључује 22,8 милијарди еура који су блокирани на француским рачунима Централне банке Русије. Томе се додаје и 178 милиона еура у разним банкарским рачунима, пренијела је Бета.

Француска је заплијенила четири теретна брода, четири јахте, вриједне укупно 125,2 милиона еура, шест хеликоптера вриједних више од 60 милиона еура, као и умјетничка дјела у вриједности од седам милиона еура.

Француске власти су заплијениле 33 некретнине, а у списак би ускоро требало да буде додато још десетак некретнина у вриједности од око чак 24 милијарде еура.

Западне земље су усвојиле неколико пакета економских санкција против Русије, од почетка њене инвазије на Украјину 24. фебруара.

Земље Европске уније (ЕУ) саопштиле су у петак, 8. априла да су замрзнуле најмање 29,5 милијарди еура руске и бјелоруске имовине у оквиру санкција. ЕУ је појачала своју црну листу руских личности на мети санкција.

На том списку се налази више од 217 олигарха блиских руском предсједнику Владимиру Путину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:18