/ - FOTO: EPA
01/06/2023 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haški tužilac: Putin ne misli da će mu suditi, i Milošević je tako mislio

Milošević nije mogao da zamisli da će „doći do revolucije, do promjene vlasti i da će ga njegov naslednik staviti na avion i poslati u Hag“, kazao je on

Prvi glavni tužilac Haškog tribunala Ričard Goldstoun uporedio je predsjednika Rusije Vladimira Putina i bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, rekavši da ni Milošević nije mislio da će mu biti suđeno zbog ratnih zločina.

- Zločini za koje je optužen Putin i njegova pomoćnica su ozbiljni zločini. To su zločini koji bi šokirali svaku normalnu osobu. Međutim, Putin neće biti izveden pred sud sve dok je šef države - kazao je Goldstoun.

On je upitan da li bi se Putinu moglo suditi za zločine nad Ukrajinom.

- Poslednje što njemu pada na pamet je da će ikada biti izveden pred lice pravde u Hagu, ali je Milošević isto tako mislio. Da ste Miloševića 1994. ili 1995. pitali da hoće li mu se suditi, on bi vam se nasmijao - rekao je Goldstoun.

Milošević nije mogao da zamisli da će „doći do revolucije, do promjene vlasti i da će ga njegov naslednik staviti na avion i poslati u Hag“, kazao je on.

Dodao je da ne bi volio da bude „u koži“ Putina.

- Niko ne zna šta će se desiti u budućnosti, ja ne bih volio biti ‘u koži’ Putina i da mi nad glavom visi potjernica Međunarodnog krivičnog suda - kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:58